Saturday, September 27, 2008

Kes ennast välja veab, näeb nii mõndagi ühe päeva jooksul

Kui kolmapäev oli MINU päev, siis neljapäev oli tõeliselt busy päev. Kohtusime teistega kl 10 Schwenenplatzil, et minna vaatama maja ja kunstigaleriid, mille projekteeris arhitekt ja kunstnik F. Hundertwasser. Sellest ka maja nimi - Hundertwasserhaus. See on tegelikult elumaja, aga näeb välja nagu tõeline kunstiteos. Rohkem pilte on picasas, aga siin ka üks stiilinäide.
Seal samas lähedal oli ka tema projekteeritud kunstigalerii, mille põrandad olid täiesti ebatasased. Ta ise oli seda ka väga kenasti põhjendanud - tasasel põrandal kõndimine kammistab meid, sest lisaks kuulmisele ja nägemisele peame me ka asju tajuma.
Edasi jalutasime Belvedere lossi poole, et seal ringi vaadata ja lähedalasuvas pruulikojas lõunat süüa. Belvedere juurde pean veel kindlasti tagasi minema, sest lossi juurde ma ei jõudnudki veel.
Kõhud täis, suundusime Museums Quartieri loodusloo muuseumisse. See oli meeletult suur ja selleks, et seal kõike näha, oleks pidanud seal terve päeva veetma. Aga dinosaurused ja mis põhiline, Willendorfi Venuse originaalkujuke said nähtud :)


Koju jõudes mõtlesin, et teen mõnusa uinaku, aga kui olin just magama jäänud, saatis Stefan sõnumi ja kutsus sööma. Mis siis ikka...ajasin ennast püsti ja sättisin jälle välja minema. Käisime India restoranis Safran. Toit oli väga hea ja mitte väga kallis. Varsti tulevad neil ka tudengite pakkumised, siis lähme sinna kindlasti veel.
Pärast sööki jooksime läbi paduvihma U-Bahni peale ja sõitsime meie juurde. Mängisime lauajalkat ja pinksi. Tuleb välja, et ma isegi oskan pinksi mängida :) ja ma arvan, et pika talve jooksul saan veel osavamaks :P

No comments: