Thursday, September 18, 2008

Mine Ikeasse ehk avasta Viini

Täna oli vaba päev. Selles mõttes, et polnud integrationskursi. Magasime kaua ja ärgates, oh imet, säras väljas päike :) kohe palju rõõmsam oli ärgata.
Juba eile olime kokku leppinud, et lähme täna Ikeasse nõusid jms ostma. Teised tüdrukud said kl 10 ooperi ees kokku ja läksid koos, aga kuna me unekotid magamise kasuks otsustasime, siis tuli meil Ikea leidmine omal käel ette võtta.
Enne seda mõtlesime ka ühest ametiasutusest läbi käia, kuhu meid jälle saadeti, aga kohale jõudes selgus, et see on 12ni lahti (nagu väga paljud siinsed ametiasutused). Tee peal leidsin oma esimese Milka ka :D. Ps siinkohal tahan tänada kahte Tähtvere piirkonna meeskodanikku, kes mind nii kenasti meeles ikka peavad :)
Kuna pabereid ära ei saanud anda, siis jalutasime järgmise U-Bahni peatuseni. Teadsin, et U1ga tuleb sõita, aga kuna meie kaart täpselt selle koha peal ära lõppes, kust oleks võinud Ikea leida, siis sõitsime suht huupi. Edasi sõitsime bussiga ka suht huupi. Ühel hetkel teatas bussi kõlar, et lõpp-peatus, kõik välja. Ok, väljusime siis ja kuna järgmine buss tuli alles 10 min pärast, siis jalutasime natuke edasi ja mis meie siis nägime - Viin sai lihtsalt otsa. Lõpuks otsustasime, et läheme küsime seal samas asuvast pumbapoest järgi, kas nemad tevad kust me Ikea võiks leida. Toredad onud olid seal. Üks ütles, et kui me 2h ootaks, siis ta võiks meid ära viia. Aga kui me siis olime kõik koos kaarti uudistanud, jõudsime selgusele, et peame 2 peatust U1-ga tagasi sõitma ja siis bussi peale minema. Mõeldud, tehtud. Ja oh imet...ubahnilt maha tulles olid isegi suured sildid, et istu aga 24a peale ja sõida 4 peatust ja oledki Ikeas. Novat, nii me siis tegimegi ja shoppamine võis alata. Oi ma oleks sinna jäänudki ja emme oleks ka sinna kindlasti veel kauemaks jäänud kui mina. Igaljuhul taldrikud ma sain (kokku lausa 5 tk, 29 senti tükk), kruusid sain, noa sain, panni sain (1,99 euri!), 2 vaipa sain (1.50 euri tk vist), küünlaid sain ja midagi veel, aga praegu ei tule meelde:). Pärast suurt shoppamist oli kõht hirmus tühi, aga õnneks seal oli ka sellele mõeldud ja restoran avatud :). Kuna Ikea on Rootsi firma, siis muidugi pakuti seal ka lihapalle. Neid me ka sõime;)
Tagasitee oli juba lihtne. Kodus võtsin ette suurema vaibapuhastusaktsiooni, millest küll vähe kasu oli, aga natuke kenam on nüüd küll:). Homme on vaja jälle 10ks kooli minna. Saame vist oma Austria pangakaardid kätte ja ma ei tea, mida veel teeme.

Bis Morgen :)

1 comment:

Kertu said...

oi,need lihapallid on nii ahvatlevad :p